Koronavirus najnovije vesti. KORONA VIRUS

Korona virus : Južne vesti

koronavirus najnovije vesti

Nemaju svi zaposleni pravo na ekonomsku pomoć i minimalac od oko 30. Kako i dalje nije opcija ostavljati decu na čuvanje bakama i dekama, zbog opasnosti od virusa korona, mnogi roditelji pitaju se šta će sa mališanima sada, kada se mere ublažavaju i mnogi koji do sada nisu radili moraju na posao. Ukupno je u okrugu 180 obolelih, u Opštoj bolnici u Leskovcu leče se 123 pacijenta, a prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, niko od njih nije na respiratoru. Od 259 uzoraka koji su se slali na analizu prethodnih dana iz Jablaničkog okruga, 37 je pozitivno na virus korona. Očekuje da se tokom dana testira 300 pacijenata koji su na lečenju u Kliničkom centru i u privremenim bolnicama u Nišu i da svojim kućama ode više od 200 njih.

Next

Vesti

koronavirus najnovije vesti

Svoje turističke objekte Grčka, koja je jedna od omiljenih destinacija srpskih turista, mogla bi da otvori između 15. Zvaničan odgovor iz Kliničkog centra se očekuje, u međuvremenu, nezvanično kažu da hranu trebuju unapred, pa pre provere tvrde da ovakav propust nije mogao da se desi. Vlada je uredbom, vrlo precizno definisala grupe radnika koji će za april, maj i jun, od države dobiti nešto više od 91. Veliki rast zaraženih beleži se u Aleksincu u kojem su u poslednja dva dana potvrđena 74 slučaja i po broju obolelih ova opština sa ukupno 122 obolela je na 8. U Pekingu i Šangaju je uveden dvonedeljni period posmatranja za ljude koji dolaze iz pokrajine Hubei. Republički štab za vanredne situacije odobrio je danas pripadajući deo donacije iz Malezije u iznosu od 750. Svetska zdravstvena organizacija još nije proglasila vanredno zdravstveno stanje na globalnom nivou.

Next

B92

koronavirus najnovije vesti

Kineski centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti saopštio je da razvija vakcinu protiv virusa novog tipa koji izaziva upalu pluća. Svi koji imaju simptome, 92 odsto njih nisu imali kovid, tu je ogroman broj onih koji nemaju nikakve simptome ili su blagi. Sada imamo 101 osobu na respiratoru, a imali smo nekad 147. Iako je virus korona ušao u još tri ustanove socijalne zaštite na jugu Srbije, broj obolelih u njima i dalje je nepoznat, a predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović tvrdi da je situacija stabilna, ne precizirajući šta to znači. Ipak, zbog velikog broja preminulih od virusa na njegovom univerzitetu postavljaju montažnu mrtvačnicu, a u blizini je i jedan od najvećih centara za testiranje na kovid.

Next

B92

koronavirus najnovije vesti

Najavljeno je da će u Pekingu boraviti direktor Svetske zdravstvene organizacije i sa zvaničnicima kineske vlade i zdravstvenim stručnjacima razgovarati o merama za sprečavanje širenja koronavirusta. Tragična sudbina trinaestogodišnjeg dečaka Đorđa Andrejića, koji je misteriozno nestao u selu Majilovac 22. Naime, u jeku krize i borbe portiv korona virusa, njen doktor kod koga se godinama leči godinama, iskoristio je pauzu da je pozove i da je pita kako je , te i da li je terapija koju joj je prepisao, dobra. On je podsetio da se nedavno pojavila informacija da je zatvoren deo vodovodne mreže sa tehničkom vodom u Parizu, gde su pronađeni sitni tragovi virusa korona, ali i istakao da je gradska voda u Beogradu najboljeg kvaliteta. Za Južne vesti kaže da je prvi oboleli od virusa bio iz Brajtona, grada u kome trenutno živi, a da su i u Engleskoj gotovo iste mere u borbi protiv korone. Ta nesposobnost je, kako kažu, uticala i da broj zaraženih na jugu Srbije bude veći nego u drugim delovima države. Širom Kine više velikih gradova je obustavilo javni i taksi saobraćaj.

Next

KORONA VIRUS

koronavirus najnovije vesti

Više pacijenata u novoj zgradi Kliničkog centra Niš danas je umesto doručka dobilo objašnjenje da je hrane nestalo i nema za sve, tvrde oni koji se javljaju redakciji Južnih vesti. Formiranje novog kriznog staba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrug je svakako, kako kažu u lokalnom odboru Saveza za Srbiju, priznanje naprednjačkog režima da prethodni krizni štabovi na ovoj teritoriji nisu radili dobro. Za sada nema zaštitne vakcine protiv koronavirusa. To se poklapa i sa ocenama poznavalaca, da putovanja iz Srbije neće biti moguća bar još nekoliko nedelja, otprilike do sredine juna. Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu od posledica izazvanih virusom korona preminulo je 5 osoba.

Next

Najnovije vesti

koronavirus najnovije vesti

Srpska glumica Nevena Vukes i njen suprug, hrvatski muzičar Marko Vukes, ostali su bez doma prilikom zemljotresa koji je pre mesec dana pogodio Hrvatsku. Dodaje da virus nije ušao u Dom za stare i da su u toj ustanovi svi u preventivnom karantinu. Broj zaraženih korona virusom u Doljevcu je 64, podaci su sa sajta covid19. U saopštenju koje je objavljeno na gradskom sajtu prenose pohvale kineskih stručnja - da su mere koje su preduzete da se virus dalje ne širi uspešne i da tako treba nastaviti. U izveštaju se ističe da su naučnici centra uspešno izolovali koronavirus i da su na putu da izaberu pravi soj virusa za proizvodnju vakcine. Napomena: Ova vest je automatizovano softverski preuzeta sa sajta.

Next